Bokomslag av Per Åhlin

Om du har en förkärlek till böcker som jag så har du troligen sprungit på ett och annat bokomslag av illustratören Per Åhlin. De är grafiska och enkla i sitt uttryck och lätta att känna igen. Under min pappaledighet 2016 så tillbringade jag och min dotter en ansenlig del av vår tid på diverse second hand butiker, antikvariat, bokbytet och dylikt runt om i Malmö, det var här iden till att samla på böcker med bokomslag av Per Åhlin föddes.

Varför?

Att samla för mig handlar om att leta/söka efter skatter för att gör samlingen så komplett som möjligt. För min del är det egentligen ganska oviktigt vad jag samlar på bara det är vackert och inte kostar för mycket.

Instagram

Vill du se mer vackra, udda bokomslag följ mig på Instagram där jag heter: bokformatet.

Innehåll på sidan

Svarta serien

Wahlström & Widstrands Svarta serie gavs ut under 1960-talet. Det var en om 19 böcker i genrerna deckare och thrillers. Typografi sattes av Vidar Forsberg och omslag designades av Per Åhlin.

Delfinserien

Delfinserien är en bokserie i pocket, utgiven av bokförlaget Aldus/Bonniers under åren 1960-83. Seriens 694 volymer omfattar svensk litteratur, och blandade nobelpristagare i litteratur, deckarförfattare, novellsamlingar, lyrik och dramatik. Här visas endast böcker vars bokomslag designats av Per Åhlin.

W&W Serien (Wahlström & Widstrand)

W & W-serien, bokserie utgiven av Wahlström & Widstrand på 1960- och 1970-talet och även 1980-1990-talet. I serien ingår både skönlitteratur och facklitteratur.

Övrigt