Dödsbud

Mark Billingham

Bok läst år: 2011

Kategori: Utländsk deckare

Genus: Han

Utläst: 20 juni, 2011

Vem skickar foton av döda kroppar till Tom Thornes mobiltelefon, och varför?

Kriminalkommissarie Tom Thorne har sett många lik i sina dagar. Men när han börjar få hotfulla meddelanden och vidriga foton av döda människor skickade till sin mobiltelefon har en gräns passerats. Thorne inser att han har att göra med en extremt farlig mördare och att han själv svävar i fara.

Polisen söker desperat en koppling mellan Thorne och avsändaren. Ingen förstår varför mördaren vänder sig just till honom. Det tycks vara personligt – någon vill säga honom något.

En manipulativ psykopat greps för många år sedan av Tom Thorne och dömdes för mord till livstids fängelse. Trots att han skakar galler styr han över många kriminella ute på gatan. Och tiden har inte fått honom att glömma vem det var som satte dit honom …

Dödsbud, som är den sjunde fristående kriminalromanen om Tom Thorne, skildrar vilka fruktansvärda drivkrafter sorg och hämndbegär kan vara för någon som förlorat allt.

Mark Billingham var en av Storbritanniens populäraste stand up-komiker innan han sadlade om och började skriva kriminalromaner. Numera ägnar han sig åt detta på heltid. Böckerna om Tom Thorne ges ut i många länder och själv bor han i London med fru och två barn.