Vi som aldrig sa hora

Ronnie Sandahl

Bok läst år: 2008

Kategori: Svensk skönlitteratur

Genus: Han

Utläst: 24 augusti, 2008

Ronnie Sandahls debutroman Vi som aldrig sa hora är en bok om killar som växer upp med Fittstim som en välmenande nagel i ögat. Om de som ska bli de moderna männen – men som i stället hamnar i ett ingenmansland mellan den nya och den gamla mansrollen. Som förväntas visa känslor men ändå inte får gråta.

Hannes har precis återvänt till Falköping från Stockholm med svansen mellan benen. Till en stad som han avskyr, till Wilma, före detta flickvännen som förstört hans liv, till kompisar han umgås med av gammal vana, till ett liv utan framtidsutsikter.
Frippe som kom till stan för att gå volleybollgymnasiet – och komma bort från sitt helvete i Borlänge. Som träffar Wilma bakom ryggen på Hannes, men en dag inser att det börjar bli nåt mer än sex. Och det skrämmer honom.
Kristian bara äter och äter, han är arbetslös och han kan inte komma ihåg när han var lycklig senast. Kristian vet vad Frippe och Wilma gör, men har inte bestämt om han ska berätta för Hannes.
Och Stig, som bara håller käften.

Vi som aldrig sa hora är en hård och romantisk skildring av att vara ung i en småstad. Om att gå runt med all sin leda, om att drömma sig bort från sin håla.