Hatet

Maria Sveland

Bok läst år: 2019

Kategori: Samhälle & Politik

Genus: Hon

Utläst: 8 februari, 2019

Min reflektion

Ibland blir jag förvånad över hur ens egna sanningar kan tolkas på så många sätt. 

Maria Svelands analys av orsakerna till hatet känns för mig självklara, men hon beskriver också de som öppet kallar sig antifeminister och hur de ser på världen. Där blir det nästan surrealistiskt hur självklarheter analyseras och tolkas på ett sätt som jag har svårt att fatta.

Baksidestext

Det kom ett brev med ett dödshot. När den första rädslan lagt sig gör sig vreden startklar och ett skrivande tar vid. Hatet. En bok om antifeminismär en berättelse om ett Sverige i förändring där ett nytt debattklimat sakta har vuxit fram, och där det är alltmer legitimt att avsky feminismen och dess företrädare.

Hur kommer det sig att aggressiviteten mot feminister och kvinnor ökar just nu? Vad får hatet för konsekvenser? Hur kan feministhatet förstås utifrån ett historiskt och politiskt perspektiv? Genom intervjuer, analys och kartläggning av antifeminismen visar Maria Sveland hur allvarligt läget är, både för feminister och enskilda kvinnor.

Den här boken är en larmklocka och en uppmaning till alla som säger sig stödja idén om rättvisa och mänskliga rättigheter.