Brännmärkt

Karin Aspenström

Bok läst år: 2015

Kategori: Svensk deckare

Genus: Hon

Utläst: 9 januari, 2015

Peter har ett hemligt förflutet som infiltratör för svenska polisen, ett liv han nu försöker lämna bakom sig genom att bygga och driva hotell i Norge.

Men livet i Norge tar en dramatisk vändning och Peter ser till slut ingen annan utväg än att börja som infiltratör igen. Han blir snart fullvärdig medlem i Bandidos med hemliga instruktioner från polisen om att söndra klubben inifrån.

Än mer spänt blir läget när Peter får reda på att Kemerovo, en gren ur den rysk-estniska maffian, håller på att etablera sig i Sverige där de med Bandidos hjälp vill bygga upp ett imperium av knarkhandel och trafficking. Peter står plötsligt inför sitt livs största och allvarligaste uppdrag: Att infiltrera den ryska maffian.

Ju längre tiden går desto mer tär dubbelspelet på Peter. Men polisen pressar honom till att gå allt längre.
När Peter sedan får ett pris på sitt huvud ser han inte längre någon laglig väg ut ur den gråzon han nästlats in i. Han måste mörda för att själv överleva …

Brännmärkt är första delen i en spänningstrilogi, inspirerad av Peter Rätzs liv som infiltratör. Det är en berättelse om makt, kärlek och svek i skuggan av MC-gängens hårda hierarki och polisens cyniska infiltratörsverksamhet.

Karin Aspenström f. 1977) är uppvuxen i Stockholm och är verksam som manusförfattare för film och tv. Brännmärkt är hennes debutroman.

Peter Rätz  (f. 1965) är uppvuxen i Falun och arbetade i nio år med att infiltrera bland andra Brödraskapet, Bandidos och Hells Angels tills han 2004 avslöjades och tvingades gå under jorden. Peter lever i dag på okänd ort med skyddad identitet.