Vad jag pratar om när jag pratar om löpning

Haruki Murakami

Bok läst år: 2020

Kategori: Biografier & Memoarer

Genus: Han

Utläst: 5 juli, 2020

Min reflektion

Ett enkelt och vackert språk där du som läsare får en inblick i herr Murakamis tankar kring livet, löpningen och skrivandet. Mjuk och följsam vilket gav en underbar läsupplevelse.

Baksidestext

Efter att Haruki Murakami sålt sin jazzbar för att ägna sig åt skrivande på heltid började han springa för att hålla sig i form. Ett år senare sprang han ensam den klassiska stärckan från Aten till Marathon i stekande sol.

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning är Murakamis mest personliga bok och innehåller minnen och reflektioner från ett liv av löpning, fyllt av målmedvetenhet, värkande muskler och uppladdningar inför ständigt nya maratonlopp. Löpningen blir för honom en sammanbindande punkt i tillvaron – och på så sätt blir en text om löpning också en text om hans romaner och hans skrivande.

Haruki Murakami, född 1949 i Kyoto, är en av dagens mest omtalade och hyllade författare. Genom att förena popkultur med en egensinnig magisk realism har han med sina romaner och novellsamlingar väckt stor uppmärksamhet och fått hängivna läsare världen över.