Tre timmar

Anders Roslund

Bok läst år: 2020

Kategori: Svensk deckare

Genus: Han

Utläst: 24 februari, 2020

Reflektioner

Intressant ur vinkeln att du tror dig göra gott när du inte kan kontrollera alla leda och din handling istället leder till ont. Var går gränsen när du offrats några för att gynna flertalet, finns det någon sådan gräns, fast punkt att förhålla sig till?

Om boken

Tre sekunder, eller tre minuter, är en evighet om du kontrollerar tiden själv. Medan tre timmar är alldeles för kort när någon annan kontrollerar dem.

En stilla morgon i Stockholm kallas Ewert Grens till ett bårhus där det ligger en död man för mycket, lämnad bland andra kroppar i ett låst rum. Hur är det möjligt?

Piet Hoffmann befinner sig på en ny kontinent. Ett sista farligt uppdrag innan han för alltid lämnar det livet bakom sig. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde.

Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa. När han kommer tillbaka ska de äntligen få ro. Det visar sig vara en bedräglig trygghet och snart kommer två små pojkar få slåss för att överleva.