Stenhjärtat

Katarina Wennstam

Bok läst år: 2014

Kategori: Svensk deckare

Genus: Hon

Utläst: 20 juli, 2014

Stenhjärtat är den efterlängtade andra delen i Katarina Wennstams trilogi med målsägarbiträdet Shirin Sundin i fokus. Spänning med bladvändarkvalitet och samhällsengagemang! Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp. ”Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!” De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.

En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på.

Vad tyckte då jag?

Wennstam är en av min favorit författare på grund ut av att hennes böcker alltid ta upp och belyser samhällsproblem från ett i mitt tycke sunt sätt. I Stenhjärtat saknar jag dock nerven, känner inte att spänningen byggs upp utan händelseförloppet står klart redan i ett tidigt stadium.