Sjuka själar

Kristina Ohlsson

Bok läst år: 2019

Kategori: Skräck

Genus: Hon

Utläst: 20 april, 2019

Min reflektion

Framstöllningen är bra på att göra dig som läsare osäker vpp vad som är sant, vad som är onaturligt och vad som faktiskt händer. Många trådar som väcklar in sig i varandra utan att för den delen tapp dig som läsare. Drivet i att vilja veta mer få mig att bända blad likt huvudpersonens jakt på sina egna minnen.

Baksidestext

Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade författare av kriminalromaner och barnböcker. Sjuka själar är hennes första skräckroman.