Sjöjungrun sjön sin sång

Val McDermid

Bok läst år: 2009

Kategori: Utländsk deckare

Genus: Hon

Utläst: 26 augusti, 2009

Man minns alltid första gången. Är det inte vad man brukar säga om sex? Det gäller i ännu högre grad mord.” Så börjar denna briljanta, gastkramande thriller och sen blir det bara värre. Boken utsågs till årets bästa deckare i England 1995.

”Spänningen är tät”, tycker Lotta Olsson i Dagens Nyheter och ger boken en niondeplats på sin topp 100-lista.

Recension från Annikas Bokblogg

Sjöjungfrun sjöng sin sång är den första boken i raden om  och och här gäller det för dem att sätta stopp för den seriemördare som sätter skräck i staden Bradfield.  Han mördar men en hermetisk frenesi och med ett sällan skådat raseri och när han är färdig med sina offer tvättar han dem för att lämpa av dem som sopor i de kända gaystråken runt om i staden. Fyra offer får inte bli fem. Plötsligt en dag försvinner en ur Carol Jordans team …

Jag bara älskar det här. Må vara att jag hittills bara har läst McDermids böcker som handlar om Hill och Jordan som jag har lärt känna och älska via tv-serien Mord i sinnet, men jag kan inte för mitt liv tro att hon kan skriva dåliga böcker. Huruvida det stämmer med verkligheten får naturligtvis framtiden utvisa då jag måste lämna radarparet Hill/Jordan bakom mig för att ta itu med hennes andra karaktärer.