Hundkärlek

Charlotta Von Zweigbergk

Bok läst år: 2020

Kategori: Svensk skönlitteratur

Genus: Hon

Utläst: 14 september, 2020

Baksidestext

En relationsroman om kärlek med förhinder
”Charlotta von Zweigbergk berättar om två enstöriga medelålders människor som gradvis närmar sig varandra och vågar berätta om den värsta skammen: när man blir övergiven av sina vuxna barn. Skickligt balanserande perspektiv mellan Karin och Patrik …” DN Lotta Olsson
”Charmig, underhållande & gripande!” Jennies boklista
”Då Karin och Patrik möts uppstår het, passionerad kärlek md mycket sex. Men de är medelålders båda två och har man levt ett tag blir det lite krångligare,” skriver Expressen.
Det handlar bara om hundarna. De ska para sig.Karin åker till Gotland med sin hund Sune. Där bor Patrik med sin tik Sonja.Om Karin och Patrik hade varit annorlunda kunde kärleken ha frodats för både hundar och människor, men så är det inte. De är båda motsatsen till teflonmänniskor, allt fastnar och oförrätter gnager sig envist fast. De har tunga bagage med skilsmässor, tillkortakommanden och svårhanterliga problemmed sina vuxna barn.Trots att både Karin och Patrik bestämt sig för att förbli singlar resten av livet väcks en passion och försiktigt yppar de hemligheter för varandra. Det går inte alltid så bra, missförstånden duggar tätt och bitterheten slåss mot kärleken. Och hundarnabehöver flera parningsförsök.
Utdrag ur boken:
Det uppstod inga vibbar vid det första och enda mötet med Sonjas husse Patrik,och hon har inget intresse av honom alls. För övrigt är hon inte ute efter något äventyr, inte heller något förhållande. Det är tröttsamt att höra den typen av kommentarer, varför alla dessa gliringar för att det råkar vara en man som äger tiken? Så fånigt att komma med tramsiga kommentarer bara för att det är två hundägare av motsatt kön som träffas.En roman med lite allvar, lite humor, lite känslor och mycket het passion!Om författaren:
Detta är Augustnominerade författaren Charlotta von Zweigbergks fjärde roman och hennes elfte utgivna bok. Hon har tidigare kommit ut på förlag som Albert Bonniers, Forum, Bonnier Alba, Ekerlids, Kalla kulor och Ordfront. Charlotta har arbetat som frilansjournalist i tjugo år och mest skrivit om relationer, porträtt och resor. Hon har haft fast krönikeplats i Dagens nyheter och Aftonbladet. Charlotta Augustnominerades 2016 för sin bok Fattigfällan. Idag delar hon sin tid mellan lägenheten i Gamla Stan i Stockholm och huset på Gotland. Hon har tre vuxna barn och fyra barnbarn.