Ett system så magnifikt att det bländar

Amanda Svensson

Bok läst år: 2020

Kategori: Svensk skönlitteratur

Genus: Hon

Utläst: 2 oktober, 2020

Min reflektion

Väl balanserad text som sög tag i en som läsare. Ibland lite högtravande men aldrig så det blev jobbigt utan snarare så att det förhöjde intrycket. Gillade de magiska/udda inslagen som var så sublima att en till och med blev tveksam om det var verkligt eller något annat.

Allt hör ihop allt hänger samman på ett eller annat sätt.

Baksidestext

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär.

Tjugofem år efter att trillingarna fötts: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

Amanda Svenssons efterlängtade roman Ett system så magnifikt att det bländar tacklar klimatkris och vad som händer när det tryggaste, familjen, faller isär.