Bokhandeln för ensamma hjärtan

Annie Darling

Bok läst år: 2022

Kategori: Utländsk skönlitteratur

Genus: Hon

Utläst: 28 juli, 2022

Baksidestext

Härlig feelgood-roman i fantastisk Londonmiljö. Perfekt för bokälskaren och romantikern!

Kunderna sviker den lilla bokhandeln i Bloomsbury. När Posy plötsligt ärver butiken tvingas hon slå igen sina älskade kärleksromaner och istället möta verkligheten.

Hon kämpar för bokhandelns överlevnad och måste dessutom hantera uppmärksamheten från Sebastian, den tidigare ägarens barnbarn. Varför dyker han ständigt upp i butiken, och snart även i hennes fantasier?

Bokhandeln för ensamma hjärtan är första delen i brittiska Annie Darlings romanserie i bokhandelsmiljö. Det är charmig och underhållande läsning, som kommer att vinna både obotliga romantikers och inbitna boknördars hjärtan.

En härlig ny serie, i en pittoresk gammal bokhandel, för fans av Lucy Diamond och Jenny Colgan. Där lycka sällan är längre än en sida bort…

En gång i en tynande bokhandel i Bloomsbury tillbringade Posy Morland all sin tid där hon förlorade sig i sidorna på sina älskade kärleksromaner.

Men när Bookends originella ägare Lavinia dör, och Posy ärver butiken måste hon slå igen sina böcker och gå ut i den verkliga världen. Eftersom Posy inte bara får ett sjunkande företag på halsen, utan också oönskad uppmärksamhet från Lavinias oförskämda barnbarn, Sebastian, blir livet en chockartad upplevelse.

Posys idé är att på ett halvår förvandla Bookends till sina drömmars bokhandel, med hyllplan som bågnar av kärleksromaner. Men medan Posy och personalen kämpar för att bokhandeln ska överleva, blir den irriterande Sebastian alltmer närvarande. Inte bara i verkligheten, utan också i Posys fantasier. Plötsligt är det som om Posy skriver en egen kärleksroman där huvudkaraktärerna är Sebastian Thorndyke, den tredje jarlen från Bloomsbury, och fröken Morland, den unga kvinnan med de kastanjebruna lockarna …

Hur ska det gå för Posy och ska hon lyckas skapa den där bokhandeln hon alltid har drömt om? Och vad är det egentligen Sebastian vill? Hur står det till med Lavinias testamente?